In de glastuinbouw zijn extra mensen nodig. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er is behoefte aan: productiemedewerkers, leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Er zijn functies op zowel mbo, hbo als universitair niveau.

Om je een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, hebben we een aantal functies voor je in beeld gebracht. Loop mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en kom te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt.

Wil je meer weten over werken in de glastuinbouw neem dan contact op via het contact formulier. Nieuwsgierig naar werken in de glastuinbouw? Bekijk hier alle vacatures.

Werken in de glastuinbouw

Als je in de glastuinbouw werkt, werk je in een van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie. Met slimme innovaties, duurzame productiemethodes, hightech uitvindingen en uitdagende functies zijn we koploper in de wereld. De ontwikkelingen volgen elkaar nog steeds in hoog tempo op.

Locatieteler

Een Locatieteler controleert de gewassen, regelt het juiste klimaat in de kas en zorgt voor voldoende voeding bij de plant. Je bent continu bezig met plannen en organiseren om de beste kwaliteit planten te telen. Je werkt met een levend product, met de continu veranderende groeiomstandigheden blijf jezelf ontwikkelen.

Onderhoudsmonteur

Als onderhoudsmonteur in de glastuinbouw heb je dagelijks te maken met elektrotechniek, mechanische techniek, energiesystemen, aandrijftechniek en watertechniek. Je bent de stille kracht van de organisatie die er voor zorgt dat alles op rolletjes verloopt binnen het bedrijf. Juist de dynamiek maakt het werken als technicus in de glastuinbouw zo leuk.

Bedrijfsleider

Als bedrijfsleider in de glastuinbouw ben je o.a. bezig met het begeleiden van personeel, het bewaken van de kwaliteit van het product en het maken van assortimentskeuzes. Je hebt je een veelzijdige baan waar je een mooie balans vindt tussen het zakelijk sturen van het bedrijf en het onderhouden van goed persoonlijk contact met je personeel.

Locatiemanager

Als Locatiemanager ben je constant bezig met het maken van de goede mooie mix tussen het omgaan met mensen en het realiseren van het hoogste rendement van jouw locatie. Naast het maken van jaar, week en dagplanningen ben je er om het personeel te coachen, ontvang je gasten op de locatie en ga je in gesprek met de directie.

Medewerker Tuinbouw

Als Medewerker Tuinbouw heb je een vrij breed takenpakket. Van het stek steken, oppotten van planten tot het inpakken van het eindproduct voor de klant. In de gemoderniseerde tuinbouw is het een leuke afwisselende baan waarbij je onder goede omstandigheden met je handen aan het werk bent en lekker praktisch bezig bent.

Assistent Manager Logistiek

Als Assistent manager logistiek zorg je dat het product zodra het geoogst is zo snel mogelijk bij de klant terecht komt. Je zorgt ervoor dat het werk verdeelt wordt en de juiste prioriteiten worden gesteld. Dagelijks verwerk je orders, maakt een personeelsplanning, overlegt met collega’s en checkt de kwaliteit van het product.

Meewerkend voorman

Als Meewerkend voorman ben je op de vloer verantwoordelijk dat het werk goed wordt uitgevoerd. Je vindt het leuk om mensen iets te leren en op een coachende manier te werk te gaan en je hebt tegelijkertijd hart voor de kwaliteit van het product. Het werk van een meewerkend voorman is dynamisch en je werkt veel samen met collega’s.

Salesmanager

Als Salesmanager ben je het visitekaartje van het bedrijf. Actief zoek je naar nieuwe kansen in de markt om het product te verkopen. Je gaat vaak in gesprek met klanten en overlegt dagelijks met de bedrijfsleider en directie over de afzet van het product. Ook sta je vaak op beurzen, zowel in binnen- en  buitenland.

Zelfstandig medewerker opkweek

Als Zelfstandig medewerker opkweek heb je verantwoordelijkheid over een eigen stukje van de teelt. Je werkt mee, controleert, rapporteert en registreert om de teelt zo goed mogelijk te laten verlopen. Communicatie en leidinggeven zijn belangrijke skills voor deze functie omdat je ook mensen aanstuurt.

In samenwerking met: