De kas bij het Aeres VMBO in Emmeloord was toe aan een opknapbeurt. Daarom hebben kwekers uit de Noordoostpolder (Stichting Nieuwland) hun handen ineen geslagen om deze kas te moderniseren. Zo krijgen de scholieren een goede indruk van glastuinbouw.

Vanuit Stichting Nieuwland wordt de verbinding tussen scholieren en de tuinbouwbedrijven uit de Noordoostpolder gestimuleerd. Tuinders zien het als een uitdaging om scholieren kennis te laten maken met alle mogelijkheden in de glastuinbouw. Startend op school in de kas, een bijbaantje bij één van de vele kwekers in de Noordoostpolder en later wellicht tijdens een vervolgopleiding of loopbaan carrière.

In de kas op het Aeres VMBO komt een afdeling met perkgoed, vaste planten en aardbeien. Ook wordt er gebruik gemaakt van moderne technieken zoals een robot kweektafel. Zo zien scholieren ook hoe modern de glastuinbouw tegenwoordig is. “Het is zoveel meer dan alleen een plant of aardbei kweken. In de kassen is er naast teelt ook zoveel techniek, daar hebben veel scholieren nog geen idee van,” aldus kweker Frido Wouters van Kwekerij Wouters.

Komende weken zullen er 400 scholieren kennis gaan maken met de vernieuwde kas. Glastuinders uit de Noordoostpolders zijn enthousiast en kijken uit naar een mooie samenwerking.

Voor meer informatie:
Glastuinbouwgebied Nieuwland
T: 06 112 621 32
M: info@nieuwlandflevo.nl
W: www.nieuwlandflevo.nl 

AERES VMBO Emmeloord
De Balkan 16
8303 Gz Emmeloord
T: 088 020 51 00
M: vmbo.emmeloord@aeres.nl
W: www.aeresvmbo.nl/emmeloord