Telers renoveren kas voor school

5 september 2022
De kas bij het Aeres VMBO in Emmeloord was toe aan een opknapbeurt. Daarom hebben kwekers uit de Noordoostpolder (Stichting Nieuwland) hun handen ineen geslagen om deze kas te moderniseren. Zo krijgen de scholieren een goede indruk van glastuinbouw.

Van Zorg naar Groen

10 juni 2021
Dennis Keus maakte de overstap van de zorgsector naar de glastuinbouw. Sinds januari werkt hij als zelfstandig teeltmedewerker bij Hoogendoorn Plants in Luttelgeest. In zijn functie is hij voornamelijk bezig met het afhandelen van de daghandel en de uitgaande orders. 

De ambities van een nieuwe generatie telers

3 juni 2021
Wat drijft iemand om naast zijn werk drie opleidingen te volgen? Nieuwsgierig geworden reisden Jolanda Rosloot en Frank van Baarle van Kasgroeit af naar de Noordoostpolder om kennis te maken met Niels en hem te vragen naar zijn motieven. We spreken Niels op één van de twee locaties van kwekerij Baas in Ens. Op deze locatie staat maar liefst 20 hectare glas. Er worden seizoensplanten geteeld voor de tuin, balkon, of terras. Of, zoals ze dat bij kwekerij Baas noemen, bloeiende blijmakers.

Scholieren brengen leven in de brouwerij

27 mei 2021
Een beetje verscholen tussen de bomen aan de Lindeweg in Luttelgeest ligt de kwekerij BZ&T van Adri Trompert. De kwekerij is onderdeel van Vireo potplantenkwekerijen. Op deze kwekerij worden Cupressus (ook wel bekend als kamerconifeer) geteeld. Samen met vaste medewerker Johann runt Adri de kwekerij. Op zaterdag krijgen Johann en Adri versterking van maar liefst dertig scholieren die naast hun opleiding een centje bij komen verdienen.

Van afstudeeropdracht naar een contract bij AltaNova

19 mei 2021
‘Het is prettiger om op een opdracht te kunnen reageren dan out of the blue een bedrijf te moeten bellen met de vraag of je daar kunt afstuderen. Je weet dan zeker dat het bedrijf er wat aan heeft’. Ik spreek met Rémon Veijer, vierdejaars student van de opleiding Tuin- en Akkerbouw aan Aeres Hogeschool in Dronten.

Van een spontaan praatje op een banenmarkt tot Hoofd Arbeid bij een rozenkwekerij

29 april 2021
“Eigenlijk ging ik alleen even bij de stand van de Lidl kijken” begint Martijn. “Het was helemaal niet de bedoeling om van baan te veranderen”. Martijn Brongers en Adviseur Arbeidsmarkt Frank van Baarle blikken terug op de banenmarkt die in oktober 2019 bij het ROC Friese Poort in Emmeloord werd georganiseerd. Zij raakten bij de stand van Kasgroeit met elkaar in gesprek. Inmiddels werkt Martijn als Hoofd Arbeid bij Voorn Spray Roses in Luttelgeest.

Orchideeën groeien in de kas!

5 januari 2021
Beantwoord de vraag en maak kans op een prachtige orchidee.

Oog voor de mens in een productionele sector

14 oktober 2020
Harm is sinds vorig jaar werkzaam als P&O adviseur bij Bredefeur. Bredefleur is een innovatief familiebedrijf dat lelies kweekt in volle grond. Harm maakte de overstap vanuit de dienstensector naar de productiesector. Hij zit daar nu helemaal op z’n plek. Als iemand iets met een frisse blik kan vertellen over het werken in de sector is het Harm wel.